MIMY

Vad är MIMY?

MIMY bygger på två metoder: Mindfulness och MediYoga. Metoden är utvecklad av Sara Emilione i Stockholm.

(MI) Mindfulness är både en träningsmetod och ett förhållningssätt till livet som handlar om att vara här och nu, i det enda ögonblick du kan påverka. Du lär dig släppa taget om oro, stress och andra faktorer som hindrar dig från att vara fullt närvarande.

(MY) Medicinsk Yoga är en terapeutisk form av yoga, utvecklad av Göran Boll. Yogan består av mjuka, långsamma rörelser, medvetna andningstekniker, avslappning och meditation. MediYoga används idag på ett hundratal vårdenheter runtom i Sverige.

MIMY har i forskning visat sig ha positiv effekt på stress, sömn och livskvalitet och ger stora hälsovinster även vid få övningar.

Vad gör MIMY?

  • du får mindre stress och mer gjort
  • du blir lugnare och mer fokuserad 
  • du blir mer produktiv och får ökad arbetsglädje
  • du prioriterar bättre
  • du fattar klokare beslut
  • du lär dig agera istället för att reagera när du möter stress
  • du ökar din förmåga att njuta av ljusglimtarna i din vardag
     

MIMY-programmen

MIMY-programmen bygger på tre delar: träning, reflektion och vardagsövningar. Dessa tre delar förstärker effekten av varandra, det vill säga det du gör på yogamattan ger avtryck i din vardag och det du reflekterar över i din vardag ger avtryck på yogamattan. Du kan på detta sätt själv skapa balans på alla plan: fysiskt, mentalt och emotionellt.

12 veckors-programmet: består av medveten andning, dagliga yogaövningar och en mindfulness meditation. I din vardag reflekterar du kring mindfulness attityder: släppa taget, tålamod med mera samt gör en närvaroövning. Detta innebär ca 25 min träning/dag.

Balansprogrammet, 6 veckor: består av medveten andning, yogaövning och en djupavslappnande meditation. En reflektion kopplad till din vardag och ”bonusträning” som gör att du går från tanke till handling, det vill säga verkligen integrerar dina nyvunna insikter i din vardag. 

Båda programmen finns tillgängliga som CD, som du kan köpa, så att du kan träna hemma mellan yogapassen i kursen du går.