Yoga kurser hösten 2019

MEDICINSK YOGA och YINYOGA

Yoga är att söka balans i livet, att förena andningen, kroppen, sinnet och själen. Vi behöver balans i våra liv. Livet/vardagen har en återkommande tendens att få oss ur balans, yogan hjälper dig att lyssna inåt och återfå balansen. Yogan ger dig möjlighet att få tillgång till verktyg att själv ta tag i och förbättra dina möjligheter att skapa hälsa och välmående i ditt liv. En kurs för dig som önskar minska stress, hitta lugn, kraft och balans samt stärka din fysiska kropp. Medveten andning, MediYoga och YinYoga övningar, djupavslappning och meditation och mindfulness ingår i passet. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt från din rörlighet och kapacitet.

 MÅNDAG den 19 augusti–25 november kl. 17.30-18.45  eller

 TISDAG den 20 augusti–26 november kl. 17.30-18.45

 

MEDICINSK YOGA och YINYOGA - Senior

Kursen vänder sig till dig som hunnit komma upp i åren 60+ och har en önskan att kunna finna ett sätt att påverka din hälsa och ditt välbefinnande nu och framöver.

En långsam och inkännande yogaform som mjukar upp muskler, löser upp spänningar, ger ökad rörlighet, styrka och bättre kroppskännedom. En yoga med fokus på medveten andning med sköna övningar, avslappning och meditation. Du kommer även att få prova på YinYoga.

Du utför yogan utifrån dina förutsättningar och din dagsform, alla övningar kan anpassas till dig. Det går bra att sitta på stol eller vara på yogamattan.

Du får redskap och tips med dig att möta din vardag.

  TISDAG den 20 augusti–26 november kl. 10.00-11.15 eller

  ONSDAG den 21 augusti-27 november kl. 10.00-11.15

 

GODNATT YOGA

Att din kropp är i balans är a och o för hur du sover.

Yoga dig till ro. 
Medveten andning, yoga, avslappning och meditation kan hjälpa dig att finna balans. Om du lär dig att nå djup avspänning så kommer du att upptäcka att meditationen ger ro. Ro som får dig att slappna av efter en hektisk dag och som gör dig sömnig lagom till kvällen och natten.

Ett pass för återhämtning, återuppbyggnad. Under passet bjuds du in till att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yoga positioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner.

TISDAG den 20 augusti–26 november kl. 20.00-21.15

 

YINYOGA - Bara vara

YinYoga är en lugn, inåtgående, tyst, meditativ yogaform. Vi sitter och ligger i olika positioner, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av medveten andning och kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt börjar öppnas upp. Vi kommer på djupet åt bindväv, fascia och leder.

Vi arbetar mjukt, stillsamt och inkännande. Detta ger ökad cirkulationen i delar av kroppen som ofta drabbas av stelhet som ett resultat av stress, ensidiga rörelser eller ett stillasittande liv.

Detta är en yogaform som också är mycket rogivande för sinnet och själen. Vi kommer i kontakt med vårt inre genom att stilla sinnet-vara närvarande.

YinYogan kan hjälpa dig som känner stelhet, trötthet, stress eller har smärtproblematik och mycket tankar som snurrar. Allt utförs utifrån din dagsform och dina förutsättningar.

ONSDAG den 21 augusti-27 november kl. 17.30-18.45

För samtliga kurser:

UPPEHÅLL vecka 44

KOSTNAD 2.800 för 14 tillfällen

Har du frågor kring kurserna, så är du välkommen att ringa eller maila mig.

ANMÄLAN till samtliga ovanstående kurser

Maila till: anne.brolin.birath@telia.com eller ring 0736-47 11 91.

 Anmälningsavgift 500 kronor.

Du har då en garanterad plats.

Önskar du dela upp resterande kursavgift, så går det bra.

BANKGIRONUMMER: 5357-9785

 

VÄLKOMMEN!