Yoga kurser våren 2019

YinYoga för män

Jag vill erbjuda en kurs för bara män för att få fler män att prova yoga och njuta av dess effekter! Som ett komplement till annan fysisk träning. Det krävs inga förkunskaper!

Yinyoga är en avkopplande och samtidigt energigivande yogaform. Den strävar efter en balans såväl fysiskt som mentalt.

Yinyoga aktiverar och stärker kroppens inre djupt liggande strukturer som leder, ben och bindväv. Alla övningar anpassas efter dina förutsättningar!

Vi kommer fokusera på områdena kring höften, låren, bäckenet och nedre delen av ryggraden, nacke, axlar. Den utförs med avslappnade muskler och du är stilla i positionen 3-5 minuter. Som i början kanske kan vara en utmaning!  YinYoga är därför också en övning i medveten närvaro där vi går inåt och lägger fokus på det som är för stunden.

Ett perfekt sätt att avsluta helgen och ladda inför veckan som kommer!

DATUM och TID: SÖNDAG den 20 januari - 7 april kl. 17.30-18.45

UPPEHÅLL vecka 7 och 12

KOSTNAD:  2.000 kronor för 10 tillfällen

 

 MEDIYOGA och YINYOGA - Senior

Kursen vänder sig till dig som hunnit komma upp i åren 60+ och har en önskan att kunna finna ett sätt att påverka din hälsa och ditt välbefinnande nu och framöver.

En långsam och inkännande yogaform som mjukar upp muskler, löser upp spänningar, ger ökad rörlighet, styrka och bättre kroppskännedom. En yoga med fokus på medveten andning med sköna övningar, avslappning och meditation. Du kommer även att få prova på YinYoga.

Du utför yogan utifrån dina förutsättningar och din dagsform, alla övningar kan anpassas till dig. Det går bra att sitta på stol eller vara på yogamattan.

Du får redskap och tips med dig att möta din vardag.

 DATUM och TID: TISDAG den 22 januari - 14 maj kl. 10.00-11.15 eller

 DATUM och TID: ONSDAG den 23 januari - 22 maj kl. 10.00-11.15

 UPPEHÅLL vecka 7, 12 och 16

KOSTNAD:  2.660 kronor för 14 tillfällen

 

 GOD NATT YOGA

 Att din kropp är i balans är a och o för hur du sover. Yoga dig till ro. 
Medveten andning, yoga, avslappning och meditation kan hjälpa dig att finna balans. Om du lär dig att nå djup avspänning så kommer du att upptäcka att meditationen ger ro. Ro som får dig att slappna av efter en hektisk dag och som gör dig sömnig lagom till kvällen och natten.

Ett pass för återhämtning, återuppbyggnad. Under passet bjuds du in till att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yoga positioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner.

 DATUM och TID: TISDAG den 22 januari – 14 maj kl. 20.00-21.15

UPPEHÅLL vecka 7, 12 och 16

KOSTNAD 2.660 kr för 14 tillfällen

 

 YINYOGA - Bara vara

 YinYoga är en lugn, inåtgående, tyst, meditativ yogaform.

Vi sitter och ligger i olika positioner, vanligtvis 3-5 minuter. Vi låter musklerna slappna av med hjälp av medveten andning och kroppens egen tyngd. Ställen i våra kroppar vi sällan kommer åt börjar öppnas upp. Vi kommer på djupet åt bindväv, fascia och leder.

Vi arbetar mjukt, stillsamt och inkännande. Detta ger ökad cirkulationen i delar av kroppen som ofta drabbas av stelhet som ett resultat av stress, ensidiga rörelser eller ett stillasittande liv.

Detta är en yogaform som också är mycket rogivande för sinnet och själen. Vi kommer i kontakt med vårt inre genom att stilla sinnet-vara närvarande.

YinYogan kan hjälpa dig som känner stelhet, trötthet, stress eller har smärtproblematik och mycket tankar som snurrar. Allt utförs utifrån din dagsform och dina förutsättningar.

 DATUM:  ONSDAG den 23 januari - 22 maj kl. 17.30-18.45

UPPEHÅLL vecka 7, 12, 16 och 18

KOSTNAD 2.660 kr för 14 tillfällen

 

MEDIYINOGA

Yoga är att söka balans i livet, att förena andningen, kroppen, sinnet och själen. Vi behöver balans i våra liv. Livet/vardagen har en återkommande tendens att få oss ur balans, yogan hjälper dig att lyssna inåt och återfå balansen. Yogan ger dig möjlighet att få tillgång till verktyg att själv ta tag i och förbättra dina möjligheter att skapa hälsa och välmående i ditt liv. En kurs för dig som önskar minska stress, hitta lugn, kraft och balans samt stärka din fysiska kropp. Medveten andning, MediYoga och YinYoga övningar, djupavslappning och meditation och mindfulness ingår i passet. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt från din rörlighet och kapacitet.

DATUM och TID: TORSDAG den 24 januari – 16 maj kl. 17.30-18.45

UPPEHÅLL vecka 7, 12 och 16

KOSTNAD 2.660 kr för 14 tillfällen

 

Har du frågor kring kurserna, så är du välkommen att ringa eller maila mig.

 ANMÄLAN till samtliga ovanstående kurser

Maila till: anne.brolin.birath@telia.com eller ring 0736-47 11 91.

Anmälningsavgift 500 kronor. Du har då en garanterad plats.

Önskar du dela upp resterande kursavgift, så går det bra.

 BANKGIRONUMMER: 271-5803

 

VÄLKOMMEN!